Wat nou?!

A post from Datafluisteraar

Aanleiding daar. Geschiedenis en situatie in een gesprek gedeeld. De vragen. Wat nu? Hoe nu verder? Wat is nu nodig? Dit blog een antwoord. Op verzoek.

Wat nou?!

Naïef opportuun. Mijn kernkwaliteit. Het koesteren van beiden. Mijn levensles én keus! Die staat.

Het koesteren hier de waarde. Van voelen en beleven dit moment. Als opportuun naïef. Weer tot problemen leidt. En zijn het mijn problemen wel?!

Stilstaan. Bij die emotie. De kist of kast te vol. Daarbinnen in mijn lijf. Met knikkers. Bonken zelfs. Ik weet het niet. Ik wil het weten? Ja. Het antwoord nodig? Nee. Mijn eerste hulpvraag daar.

Mama
ik mis je eindeloos!

Energiek geïnspireerd. Door eigen haard en vuur. Want kans en tastbaar resultaat. Steeds zichtbaar en dichtbij. Met doel voor oog op visie koersen. Mijn eigen perpetuum mobile. Mijn zijn steeds onvermurwbaar toch. Ervaring alleszins. Ruimschoots stabiel bewust. Rust en vertrouwen daar. Inmiddels alweer ruime tijd. Die ándere levensles: Ik loop op weerstand!

Dat tikken van die bom. In mij daarbinnen. Diep. Sterk op moreel kompas verankerd. Jij mag erbij. Ik laat me raken. Graag! Schreeuw om contact? Wellicht. De tweede vraag. Zo stel ik vast.

Eenzaamheid. Het is een thema in mijn leven. Een draad dieprood. Dwars door zwart-witte beelden. Die mijn geschiedenis de schoonheid geven. Mijn levensreis in beeld. En het is dáár. Volbracht. Voor mij. Voor nu. En voor altijd.

Mag ik in mijn doodswens
dat kleinood weer zijn?

Het zijn. De man? De partner? Vader? Broer? Zoon? Collega? Vriend? Postzegels zijn het!

Een vieze smaak van foute lijm. Die kleeft en zeurt. Steeds op de tong. Zolang ik plakken blijf. Proberen. Een derde vraag?

Mijn werk. Mijn dagelijkse leveren. Dat onverbeterlijk steeds willen. Vooruit en verder. Door. Zorgvuldig en oprecht. Integer onbevangen. Onmachtig hulpeloos. Door juk en keurslijf van de angst. Bij hen waar niet verwacht. En niet bedacht. Alom aanwezig?

Mijn pijn. Daarin beleven. Weerstaan met incasseren. Naïef gereed nadien.

Voor de herhaling.

CC0 Steven Gort

bleak theme by Jack Preston